Biography

JANNE SCHRA

Ze kon nooit naar de kleine dansende lichtjes aan de overkant van het water kijken zonder te denken: ‘Zou het daar nog beter zijn? Leuker? Spannender?’ Als ze uitkeek over de Mississippi, op een strand met paradijsvogels zat, of met de tourbus langs een brug in Shanghai reed, altijd was er dat verlangen naar meer. Dat verlangen leverde een heleboel muziek op.

Na Room Eleven en Schradinova maakte ze soloplaten en werkte samen met heel uiteenlopende muzikanten. Janne trad op over de de hele wereld: op het Montréal Jazz Festival bijvoorbeeld, in Berlijn en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studioalbum PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award.

Alle onrust, veranderingen, verhuizingen en verlangens belandden in een reeks nieuwe liedjes. Liedjes over planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto. Uithuilen en uitzwaaien. Een dronken nacht in New Orleans en andere manieren van vluchten.

‘Owner of one of the most intriguing voices in this country.’ – AD ’15

‘Stunningly sung. ****’ – Lust For Life ’15

‘Janne Schra has guts, she does exactly what her heart tells her to.’ – BN De Stem ’15.

‘It looks like Schra has found her voice: she’s never sounded so at ease, so confident.’ – De Volkskrant ’15

‘Ponzo delivers a lot of great songs and surprising soundscapes, but still holds a solid profile together. Here, Schra lives up to a whole lot of promise.’ OOR ’15

‘Take note, Holland: The name is Schra, Janne Schra.’ – Soundsz ’15

‘A jazzy, vulnerable album with a generous touch of melancholy.’ – Vogue ’13

‘A breath of fresh air in mind and heart. A combination of musical growth and self-reflection, expressed principally in more personal lyrics and selecting instruments that best suit her intriguing, rather sensual voice.’ – NRC ’13

Site by Alsjeblaft!